AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

DEVLET KONSERVATUVARI

ALİMOĞLU KOCATEPE AKADEMİK ORKESTRASI (AKO)

Çalışmalarına 2001 yılında başlayan ve aralıklarla devam eden, ulusal platformda çok sayıda nitelikli konser etkinlikleri gerçekleştiren AKÜ Devlet Konservatuvarı Kocatepe Akademik Orkestrası 2013-2014 eğitim öğretim yılında kurumsal bir yapıya kavuşmuştur. Kurumlar arası işbirliği temelinde üniversite orkestra sanatçılarıyla desteklenen orkestranın amacı;  Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kocatepe Akademik Orkestrasının amacı; üniversitemize, Afyon ili ve bölgesine ulusal ve evrensel nitelikte müzikler icra ederek katkıda bulunmaktır.

Bu amaç doğrultusunda orkestramız;

Yurt içinde ve dışında düzenli konserler gerçekleştirmiş,

Bu konserler yoluyla; üniversite öğrencileri, çalışanları ve Afyonkarahisar halkını ulusal ve evrensel çoksesli müziğin önemli eserleriyle buluşturmuş,

Yeni ve özgün eserleri müzik kültürümüze kazandırmış,

Ulusal ve uluslararası sanatçılar, topluluklar, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yaparak. seçki ve önemli festivallerde konserler vermiştir.

Konservatuvarımız sanatçıları yanında ülkemizin seçkin müzik kurumlarında görev yapan sanatçılarla güçlenen orkestranın daimi sanat danışmanlığını dünyaca ünlü keman sanatçımız Prof. Dr. Cihat AŞKIN üstlenmektedir.

Orkestranın kurumsal paydaşlığını ise işadamı sayın İbrahim ALİMOĞLU yapmaktadır.

Orkestramızın Ankara Müzik Festivalinde konser etkinliğini gerçekleştirmesini arzu etmekteyiz.

Orkestranın konserin ülke müzik kültürüne hizmet edeceği inancıyla, saygıyla arz ederim.

Doç. Çağhan ADAR

Afyon Kocatepe Üniversitesi