AKÜ DEVLET KONSERVATUVARI HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Kuruluş ve Sayısal Görünüm
1999 yılında kurulan ve 2001-2002 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başlayan AKÜ Devlet Konservatuvarı’nın 2019-2020 eğitim-öğretim yılında; 317 öğrencisi ve 15 yarı zamanlı, 39 tam zamanlı olmak üzere toplam 54 eğitimcisi vardır.
Yabancı Uyruklu Eğitimciler
Konservatuvarımızda; Azerbaycan (2), Macaristan (1), Ukrayna (3), Polonya (1) uyruklu eğitimciler görev yapmaktadır.
Bölüm Yapılanması
Konservatuvarımızda; Müzik-Türk Halk Müziği-Türk Sanat Müziği ve Sahne Sanatları olmak üzere 4 bölüm bulunmaktadır.
Öğretilen Çalgılar
Konservatuvarda; keman (Türk-Batı), viyola, çello (Türk-Batı), kontrbas, piyano, klarinet, trompet, tanbur, ney, klasik kemençe, ud, kanun, ritim sazlar (kudüm-daire-bendir-tef), bağlama, kabak kemane, tar, zurna, kaval, mey enstrümanları öğretilmektedir.
Lisansüstü Eğitim
Konservatuvarımız Müzik Bölümü tarafından kurumsal yöneticiliği yapılan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı her yıl yüksek lisans ve sanatta yeterlik programlarına üç müzik türünden mezun olmuş öğrenciler kabul edilmektedir.
Protokol
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyonkarahisar Belediyesi, Kültür ve Sanat Dernekleri ile düzenli protokoller yapılmaktadır.
Bilimsel ve Sanatsal Etkinlikler
Konservatuvar öğretim elemanı ve öğrencileri, 2019-2020 eğitim öğretim yılında 120 bilimsel ve sanatsal etkinlik düzenlemiştir. Yurt içi ve dışı konserler, sempozyum ve kongre katılımları, konferans, panel, çalıştay, radyo tv programları bu etkinliklerden bazılarıdır.
Çocuk ve Gençlik Koroları
Konservatuvarımızın minikler (6-8 yaş), çocuk (9-14 yaş), gençlik (14-18 yaş), çoksesli (9-14 Yaş) koroları cumartesi ve pazar günleri Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde düzenli olarak çalışmaktadır.
Müzik Toplulukları
Konservatuvarımızın; Türk Halk Müziği Topluluğu, Türk Sanat Müziği İcra Topluluğu, Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Akademik Çoksesli Koro’su, Akademik Orkestra’sı, Çocuk ve Gençlik Orkestrası faaliyetlerine devam etmektedir.
Sürdürebilir Özellikleri İle Dikkat Çeken Ülke ve Dünya Genelinde Takip Edilen Etnikliklerimiz
Uluslararası Maryas Kültür Sanat ve Müzik Festivali
Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu
Uluslararası Sultan Divani ve Mevlevilik Sempozyumu
Ulusal 23 Nisan Korolar Şenliği
Ulusal Amatör Çalgıcılar Konserleri
Afyonkarahisar Müzik Eğitimcileri Çalıştayları
Hz. Mevlânâ’yı Anma ve Vuslat Törenleri
Dünya Ses Günü Etkinlikleri
Dünya Koro Günü Etkinlikleri
Uluslararası İlişkiler
İspanya-Polonya-Macaristan-Portekiz-Kore-Cezayir-Almanya-Mısır vb ülkeler ile ikili ilişkiler kurulmuştur ve bilimsel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirmektedir.
Yeni Konservatuvar Binası
Yeni Konservatuvar Binası’na 2012 Ağustos ayında taşınılmıştır. Çağdaş ve akılcı üniversitemize yakışır yeni konservatuvar binası merkez kampüste yer almaktadır.