Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü, Sahne Sanatları Bölümü, Türk Sanat Müziği Bölümü ve Türk Halk Müziği Bölümü ön kayıtları, 19 Ağustos-1 Eylül 2024 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Online kayıtlarını yapan adayların kesin başvuru kayıtları; 19-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında, hafta içi mesai saatleri içerisinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı binasında yüz yüze (şahsen) yapılacaktır. Online başvurusunu yapıp, yüz yüze başvurusunu yapamayan adayların, 2 Eylül 2024 tarihi mesai bitimine kadar sadece yüz yüze kayıtları alınacaktır (online kayıt kapatılacaktır). Online başvuruda bulunan ve 2 Eylül 2024 tarihi mesai bitimine kadar yüz yüze (şahsen) kayıt yaptırmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler ve Özel Yetenek Sınav Kılavuzu, Üniversitemiz (www.aku.edu.tr) ve Konservatuvarımız (www.konservatuvar.aku.edu.tr) internet sitelerinde ilan edilecektir.

*Özel yetenek sınavları 03-04-05 Eylül 2024 tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı binasında tek aşamalı olarak yapılacaktır. 06 Eylül 2024 Cuma günü kazananların listesi Konservatuvarımız sayfasından ilan edilecektir.

Bölüm Kontenjanları:

BÖLÜM ADI PROGRAM ADI KONTENJAN
MÜZİK BÖLÜMÜ Yaylı Çalgılar ASD 10
Piyano ASD 10
SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ Opera ASD 5
Koro ASD 15
TÜRK SANAT MÜZİĞİ Türk Sanat Müziği (Çalgı Eğt)ASD 20
Ses Eğitimi ASD 20
TÜRK HALK MÜZİĞİ Çalgı Eğitimi ASD 10
Ses Eğitimi ASD 15

Not: ÖSYM 2024 Kılavuzu dikkate alınacaktır.

19 Ağustos 2024, Pazartesi 3093 kez görüntülendi