Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü “16. Müzik Eğitimi Çalıştayı”nı düzenledi. Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız ve Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu Atılgan’ın açılış konuşmalarını yaptığı çalıştayın açılış konserini, Şef Öğr. Grv. Marzena Maria Kızılay yönetiminde Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Öğrenci Orkestrası gerçekleştirdi.

Çalıştay, 1,5 sene önce kaybettiğimiz müzik öğretmeni Ayşen Ersöz’e ithaf edildi. Müzik Öğretmenlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayın bu seneki konusu “Piyanoda Eşlik Uygulamaları ve Ritimli Oyunlar” dı. Çalıştayda Gazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. İlknur Özal Göncü ve Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Bilgin uygulamalı çalışmalar gerçekleştirdi. Uygulamalı çalışmalara müzik öğretmenlerinin yanısıra özellikle konservatuvar son sınıf öğrencileri de katıldı. Tüm katılımcılar tarafından verimli geçen bir günün sonunda müzik öğretmenlerine katılım belgeleri takdim edilerek, bir sonraki çalıştayın konu önerisi istendi.

06 Mart 2024, Çarşamba 124 kez görüntülendi