Afyonkarahisar 15. Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği Düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ve Devlet Konservatuvarı Mezunlar Derneği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 27-28 Nisan tarihlerinde Afyonkarahisar 15. Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği düzenlendi.

Atatürk Kongre Merkezinde programa AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu Atılgan, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Emrah Kalın, Piyano Anasanat Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fakı Can Yürük, Konservatuvar Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Sevgi Taş, Afyon Bahçeşehir Koleji Kurucu Müdürü Abdullah Taş, Afyon Neziha Arslan Okulları Kurucusu Neziha Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.

20 koro 1100 korist sahne aldı.

Şenlik, Şef Öğr. Grv. Kerem Aksen yönetimindeki Afyon Kocatepe Üniversitesi Müzik Bölümü ve Sahne Sanatları Bölümü Çoksesli Korosu ile Şef Öğr. Grv. Marzena Maria Kızılay ve Öğr. Elemanı Umut Aktürk yönetimindeki Afyon Kocatepe Üniversitesi Müzik Bölümü Orkestrasının gerçekleştirdiği açılış konserleri ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğr. Elm. ve Şenlik Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Okan Kızılay, sözlerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının anlam ve öneminden bahsetti. Konuşmasına Prof. Dr. Emel Funda Türkmen’in yapmış olduğu katkıların şenliğin geçmişten günümüze gelmesinde oynamış olduğu role vurgu yapan Kızılay, sözlerini AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız’a, Danışma ve Değerlendirme Kuruluna, Devlet Konservatuvarı hocalarına, çalışanlarına ve öğrencilerine ve şenliğe teşrif eden misafirlere teşekkürlerini sunarak noktaladı.

Şenlik Danışma ve Değerlendirme Kurulu adına söz alan Prof. Dr. Emel Funda Türkmen ise “Şenlik 13 yıl önce başladı. Bu uzun süre boyunca şenliğin devam etmesi sürdürülebilir olduğunu gösteriyor. Dünya çapında sürdürülebilir etkinlikler çok kıymetli. Bu şenlik sadece çocukların sahneye çıkması anlamına gelmiyor, bir şehrin ekonomik yapısına, bir ülkenin bütün değerlerine katkıda bulunan bir yapısı var” dedi. Türkmen, çocukların şenliğe katılmalarının önemine ve teşvik edilmelerinin gerekliliğine vurgu yaparak, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarında yer alan Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız ise, bu şenliğin çocukların sahne tecrübesi kazanması, öz güvenlerinin desteklenmesi, koro kültürü ve bilinci kazanarak gruba uyum sağlama ve grupla hareket etme gibi davranışları öğrenmesi ve daha birçok değerleri kazanmaları açısından devam etmesi gerektiğini söyleyerek, Devlet Konservatuvarı ve Üniversite olarak bu şenliğin devam etmesini önemsediklerine vurgu yaptı.

Danışma ve Değerlendirme Kurulunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Funda Türkmen, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Özal Göncü, Koro Şefi Rafet Onur Kırdar, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu Atılgan, Yaylı Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Sevgi Taş, Koro Anasanat Dalı ile Opera Anasanat Dalı Başkanı Öğr. Grv. Kerem Aksen ve Müzik Öğretmeni Gülşah Tazegül’ün görev aldığı şenlikte, farklı şehirlerden 20 çocuk korosunda 1100 çocuk korist sahne aldı ve 87 çocuk şarkısı seslendirildi. Yoğun katılımın olduğu şenlik, Pazar günü son oturumdaki tüm koroların sahneye çıkıp 23 Nisan çocuk şarkısını hep birlikte söylemesiyle noktalandı.

 

 

30 Ocak 2024, Salı 614 kez görüntülendi