Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, amatör olarak müzik eğitimi alan bireylerin bir araya geldiği “17. Amatör Çalgıcılar Festivali”ni 16-17 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleştirdi.

Festival Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Filiz Yıldız açılış konuşmasında, konservatuvar olarak 17.’sini düzenledikleri bu festivalin en büyük başarısının sürdürülebilirlik olduğunu belirtti. Yıldız, amatör olarak müzikle uğraşan bireyleri her zaman desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirtirken, mesleki müzik eğitimi veren tüm kurumların da bu konuda duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Festivale Afyonkarahisar merkezinde ikamet eden katılımcıların yanı sıra Afyonkarahisar ilçeleri, Isparta, Ankara, Kütahya, Eskişehir, İzmir, Uşak ve Denizli gibi şehirlerden de birçok amatör müzisyen katıldı.

Festivalde 301 bireysel ve 2 orkestra performansı olmak üzere toplamda 360 amatör birey sahneye çıktı. Keman, piyano, bağlama, gitar, kanun, viyolonsel, bateri gibi çalgılarla bireysel performansların sergilendiği festivalde aynı zamanda Emirdağ Mustafa Çekiç Ortaokulu Bağlama Grubu ve keman, viyolonsel, piyano, ukulele, bateri, flüt ve Orff çalgılarından oluşan Denizli Nezihe Derya Baltalı Bilsem Orkestrası ve Korosu da performans sergiledi.

Festival Danışma ve Değerlendirme Kurulu olarak görev alan Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu Atılgan, Dr. Öğr. Üyesi Natig Rzazade, Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Taş, Dr. Öğr. Üyesi Fakı Can Yürük, Öğr. Gör. Marzena Maria Kızılay, Öğr. Gör. Aysel Gökçe Eryılmaz, Öğr. Elm. Mustafa Emir Barutcu, Öğr. Elm. Mustafa Okan Kızılay ve Öğr. Elm. Gülşah Tazegül, festivalin oturum sonlarında katılımcılara ve eğitimcilerine teşekkür belgelerini ve hediyelerini taktim ederek görüş alışverişinde bulundu.

Festivalin son oturumunda ise Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız tüm katılımcılara, Festival Danışma ve Değerlendirme Kurulu Üyelerine, Düzenleme Kurulu Üyelerine ve görevli öğrencilere belgelerini takdim ederek emekleri için teşekkür etti.

 

 

 

 

 

21 Ocak 2024, Pazar 9949 kez görüntülendi