1. ÇALGI BİLİMİ ÇALIŞTAYI

Bildiğiniz üzere konservatuvarımız binası içinde Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci, Dünya’nın ise ilk on müzesi arasında gösterilen “Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi” bulunmakta. Müze yürütme kurulu düzenli etkinlikler gerçekleştirmekte. Çalıştay ile müzenin verimli işlemesi ve eğitim aracı olarak kullanılabilmesi amaçlanmakta

Etkinliğin tarihi 10 Ekim 2019

XIII. AFYONKARAHİSAR MÜZİK EĞİTİMCİLERİ ÇALIŞTAYI

Etkinliğin tarihi 16 Ekim 2019

1. NURTEN ANNE ÇOCUK ŞARKILARI YARIŞMASI

Korolar şenliğinin paydaşı Telek Ailesi desteğiyle gerçekleştirilecek yarışmanın geleneksel olması ve farklı konularda yapılmasını önemsiyoruz.  “Engelsiz Bir Dünya”  konulu şarkılar alanında uzman  jürimiz tarafından değerlendirilecektir. Bugün en çok ihtiyacını hissettiğimiz ve her Türk vatandaşının sıklıkla dile getirdiği  “engelsiz bir dünya ” temalı şarkılar inanıyoruz ki konuya duyarlılığı artıracaktır.

Son Gönderim 28 Şubat 2019

XIII. AMATÖR ÇALGICILAR FESTİVALİ

Profesyonel müzik eğitimini beslemesi ve nitelikli çalgı eğitiminin yaygınlaşması amacıyla düzenlenen etkinlik çocuk, genç ve yetişkin herkese açık

Etkinliğin tarihi 16-17 Mart 2019

1. DÜNYA SES GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Ses eğitiminin tüm yönleriyle niteliğini artırabilme amacındaki etkinliğe; alandaki uzmanlar  katkıda bulunmakta, yeni ve farklı yaklaşımlar ilgililerle paylaşılmakta.

Etkinliğin tarihi 16 Nisan 2019

XII. ULUSAL  23 NİSAN ULUSAL KOROLAR ŞENLİĞİ

Konservatuvarımız Sahne Sanatları bölümünce yürütülen etkinliğin Cumhuriyetin kurulduğu topraklarda yapılması bakımından ayrıca önemsiyoruz. Üniversitelerinize ait çocuk korolarının şenliğe katılımı etkinliğin görkemli olarak gerçekleşmesinde önemli bir rol üstlenecektir.

Etkinliğin tarihi 20-21 Nisan 2019

1. ULUSLARARASI HİSARLI AHMET SEMPOZYUMU

Konservatuvarımız öncülüğünde Kütahya Güzel Sanatlar derneği birlikteliğiyle gerçekleştirilecek  “X. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu” 25-27 Nisan 2019 tarihlerinde Kütahya’da. Sempozyumun bu yıl ki teması “İnsan Yaşamında Müzik” olarak belirlemiştir. Kütahya türkülerinin kaynak kişilerinden Hisarlı Ahmet adıyla düzenlenen bilgi şöleni sürdürülebilir ve tematik bir bilimsel etkinlik olma özelliğiyle dikkat çekmektedir.

Sempozyum kapsamında nitelikli bildiri sunumları, konserler, sergiler, panel, konferans, atölye çalışmaları ve söyleşiler yer almaktadır. 10. Yıl önemsenmiş ve Hisarlı Ahmet’in özellikle çocuk ve gençler tarafından daha çok tanınması için Ortaokul öğrencilerine yönelik “Hikâyeleriyle Kütahya Türküleri ve Zeybeği” konulu “Resim Yarışması”, Lise öğrencileri içinse “Hisarlı’ya Mektup” konulu “Kompozisyon Yarışması” yapılacaktır.

1. YIL KUTLAMALARI

2019 Konservatuarımızın kuruluşunun 20. Yılı. 01-02 Mayıs 2019 tarihleri arasında “şenlik” havasında geçmesinin dilediğimiz etkinliklerimizde siz değerli meslektaşlarımızı aramızda görmek bizleri onurlandıracaktır.

24 Aralık 2015, Perşembe 108 kez görüntülendi