Rektörümüzün Mesajı

Sevgili Müzikseverler;

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı; nitelikli eğitimci kadrosu, diğer okullarca da örnek alınan fiziki imkanları ve binası, eğitim öğretim yılları içerindeki sayısız ulusal ve uluslararası bilimsel ve sanatsal etkinlikleri ile ülke genelinde ilgi ile takip edilmektedir. 2 profesör, 3 doçent, 9 doktor öğretim üyesi, 26 öğretim görevlisi, 2 araştırma görevlisi ve 16 yarı zamanlı öğretim elemanı olmak üzere toplamda 58 eğitimci dört bölüm ve 8 anasanat dalında öğrencilerimizin nitelikli olarak yetişmeleri için gayretle çalışmaktadırlar.

Sevgili Müzikseverler;

Konservatuvarımız mezunları, icra-eğitim ve araştırma alanlarında istihdam imkanı bulabilmektedirler. Konservatuvarımızın bilimsel ve sanatsal etkinlikleri, ülke genelinde ilgi ile takip edilmektedir. Öğrencilerimiz, bu etkinlikler sayesinde tecrübeler edinmekte, bilgi ve beceriler kazanmakta ve en önemlisi  “çevre”  edinmekte, çok erken yaşlarda hayata hazırlanmaktadırlar. Konservatuvarımızın yüksek lisans ve sanatta yeterlik/doktora programlarının açık olması gelecekte bilim insanı olmak isteyen öğrencilerimiz için de çok önemli bir fırsattır.

Sevgili Müzikseverler;

1999 yılından bu yana yetiştirdiği sanatçı, eğitimci ve akademisyenler yanında, ulusal ve uluslararası bilimsel ve sanatsal etkinlikler ile bölgemiz ve ülkemiz müzik kültürüne önemli katkıları bulunan konservatuvarımızın 2019-2020 eğitim öğretim yılında gerçekleştireceği birbirinden değerli etkinliklerde siz değerli müzikseverleri aramızda görmek bizleri mutlu edecektir.

Prof. Dr. Mehmet KARAKAŞ

02 Ağustos 2019, Cuma 148 kez görüntülendi