Cumhuriyet Bayramı Çocuk Koroları Şenliği (27-28-29 Ekim 2017)

Değerli Koro Şefleri,

Cumhuriyetimizin 94 yaşına ulaşacağı bu Ekim ayında hepinizi Afyon’a cumhuriyetin kazanıldığı topraklara davet ediyoruz.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı olarak bu yıl Cumhuriyetin kazanılmasında önemli bir yere sahip olan Afyonkarahisar’da, Cumhuriyet bayramını çocuk korolarıyla kutlamaya ve çocuklarımızın tarihi değerlerine çocuk şarkıları yoluyla bilinçlenmelerine ve sahip çıkmalarına olanak sağlamak üzere 27-28-29 Ekim 2017 tarihlerinde Afyon’da buluşmaya karar verdik.

Koroda şarkı söylemek, başlı başına Cumhuriyetin değerlerini benimsemektir, çünkü koro üyeleri burada şarkı söylerken birbirlerine saygı duymayı, birbirlerini desteklemeyi ve birlik olurlarsa iyi bir ürün ortaya koyacaklarını öğrenirler. Bir ekip olarak birbirlerine güvenerek, arkadaşlarının önüne geçmeden, onların gerisinde kalmadan birlikte seslendirerek çalışmalarını sergilemek durumundadırlar. Sahneye çıkarken ve inerken diğer korolara saygı duymayı, kendi performaslarını gerçekleştirirken bekledikleri saygıyı başkalarına da göstermeyi öğrenirler. Koroların bu toplumsal yapıyı güçlendiren, saygı ve birliktelik duygularını pekiştiren yapısı, cumhuriyetin temel değerleriyle son derece etkili bir biçimde örtüşmektedir.

Buradan yola çıkarak gerçekleştirilecek şenliğe bekliyor, çocuklarımızı Cumhuriyet Bayramı’nda aramızda görmeyi umut ediyoruz.

Şenlik 27-28-29 Ekim 2017 Tarihlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilecektir. Başvuru adresi: afyonsenlik@hotmail.com/efturkmen@aku.edu.tr

Şenlik son başvuru Tarihi 22 Eylül 2017 Cuma günüdür.

AKÜ Devlet Konservatuvarı

Şenlik Düzenleme Kurulu